2012-08-10 16:45:32• hírek • Szatmar.ro

Alattunk egy másik világ

Kíváncsiság, feszültség, várakozás, türelemmel vegyes türelmetlenség - és talán némi félelem - kavargott bennem péntek délelőtt, miközben a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér betonján arra váram, hogy beülhessek végre egy Zlin 132-be. Vagy egy Ikarusba.

A közhiedelemmel ellentétben ugyanis az Ikarus nem csak egy busz márkanevében megőrzött mitológiai alak, hanem egy német könnyű repülőgép is - főleg amennyiben a C42 utónévvel említjük. A Román Repülőklub jóvoltából egy ilyen szerkezettel emelkedhettem akár háromszáz méterrel a reptér, Csonkás és Erdőd fölé. Közben a sajtós kollégák is pulzusa is jelentősen megemelkedett, kinek Zlin 132-ben, kinek egy hasonló Ikarusban.

A repülőklub pilótái összesen öt géppel álltak a szép számú sajtós rendelkezésére. Volt, aki félt és volt aki már rutinosan osztotta az észt. Utána pedig mindenki mesélhette élményeit: kit állított feje tetejére a pilótája, ki hitte azt, hogy a zuhanás már nem ér véget...

A legelőn legelésző tehenek közben összemennek, az erdődi vár bástyája nem nagyobb a egy sakktábla figurájánál, a falvak itt-ott szétszórt maréknyi házaknak tűnnek háromszáz méter magasságból.

Mindez a szombati Repülőnapok prelűdje volt csupán. Augusztus 11-én 12.00 és 15.00 között MIG 21-es vadászgép, Puma katonai helikopter, Extra 300 repülőgépek (és a sort még folytathatnánk) gépek bemutatói várják a közönséget. Na meg Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok látványosnak ígérkező produkciója. A belépés mindenki számára ingyenes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: